Hallo, ik ben Hanneke (1979) en sinds 2022 shiatsu therapeut.

Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd en daarna bij diverse bedrijven financiële functies vervuld. Ik heb dit werk met veel plezier gedaan en er zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak veel van geleerd.  Er kwamen echter steeds vaker momenten dat het werk mij geen voldoening meer gaf. 

In plaats van achter de computer zitten en werken voor ‘onzichtbare’ aandeelhouders wil ik graag rechtstreeks met mensen werken en iets voor hen kunnen betekenen.  Daarnaast wil ik graag iets met mijn handen doen. Zo leidde mijn zoektocht tot Shiatsu: een lichaamsgerichte oosterse massage therapie gericht op het voorkomen en behandelen van gezondheidsklachten.

Het plaatje was compleet! Aandacht voor de mens, resultaatgericht helpen en mijn handen gebruiken.

 

Door mijn opleiding heb ik ervaren dat de oosterse geneeswijze een rijke en intrigerende geneeskunde is, waar meer aandacht voor zou mogen zijn. Voor mij een grote ontdekkingsreis naar de mogelijkheden van ons lichaam. 

 

Gezondheid valt en staat voor een groot deel met bewustwording van je lichaam, de effecten hierop vanuit je omgeving en je eigen handelen. 

 

  • 2020 Qing-Bai shiatsu masseur
  • 2022 Qing-Bai shiatsu massage therapeut
  • 2022 Qing-Bai basis vakopleiding Chinese geneeskunde
  • 2023 Qing-Bai westerse medische basiskennis